Tataki på oxfilé med ponzudressing

Tataki på oxfilé med ponzudressing.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tataki är helt enkelt tunt skuret kött eller fisk. Här får köttet sällskap av den japanska dressingen Ponzu som är en syrlig sojadressing. Servera gärna ponzu med skaldjur också. Den är frisk, salt och umamirik.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    oxfilé
  • 2-3msk
    furikake
  • olja för stekning

Ponzudressing

  • ½dl
    tamarisoja
  • 2cm
    ingefära, riven
  • 1st
    vitlöksklyfta, pressad eller riven
  • 1st
    citron, skal och saft
  • 1tsk
    sesamolja

Garnering

  • rostade sesamfrön
  • 1st
    salladslök, skuren i tunna skivor
  • 1-2msk
    rostad lök

Så lagar du

1. Ta ut köttet ur kylskåpet minst 1 timme innan servering.

2. Blanda ingredienserna till ponzudressingen.

3. Rulla köttet i furikake.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet runt om tills det fått fin färg. Lägg åt sidan och låt stå i 5-10 minuter. Skär köttet så tunt du kan och lägg upp på uppläggningsfat.

5. Slå över ponzudressing och garnera med sesamfrön, salladslök och rostad lök.

Tips:

I stället för citron kan man använda yozu.

Dela det här receptet med dina vänner!