Tavce na gravce
Tillagningstid:

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 portioner
- 3 paketVita bönor
- 3 stGula lökar
- 1 kgBlandfärs
- 2 tskPaprikapulver
- 2 kvist(ar)Persilja
- efter smakRökt sidfläsk
- 2 mskMjöl
- Salt och peppar, och andra kryddor du gillar
Så lagar du
- Hacka det rökta sidfläsket.
- Hacka alla lökar.
- Man tvättar de vita bönorna ordentligt och kokar upp dem i vatten.
- Sedan häller man av första vattnet och tillsätter "nytt" vatten.
- I det tillsätter man det rökta sidfläsket, hackad lök (som motsvarar en halv lök ungefär), kryddor och så får det koka tills bönorna är färdiga och det finns lite vatten kvar i botten.
- Medan det kokar: Blanda färsen, kryddor, hackad persilja och en hackad lök (som också motsvarar ca en halv lök).
- Forma till små hamburgerliknande biffar.
- Häll sedan lite olja i ett stekjärn och bryn den resterande hackade löken.
- Tillsätt mjölet och paprikapulvret.
- Häll ner lök/mjöl-röran i spadet med bönorna och rör om.
- Lägg i biffarna och häll allt i en ugnssäker form och in i ugnen ca 40 minuter tills det fått fin färg.
- Klart!