Tekakor

Tekakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Underbart goda tekakor som är lätta att baka. De är allra godast direkt från ugnen med en klick smör.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 2dl
    kall mjölk
  • 20g
    jäst
  • 60g
    honung eller strösocker
  • 350g
    vetemjöl special
  • 35g
    smör, rumstempererat
  • 7g
    salt

Så lagar du

1. Blanda jäst och mjölk så att jästen löser sig i mjölken.

2. Tillsätt mjöl, socker/honung och smör och knåda i ca 10 minuter.

3. Tillsätt saltet och knåda i ytterligare 3 minuter.

4. Låt degen vila 45-50 min någonstans där det är dragfritt, eller lägg degen i en smord låda med lock.

5. Dela upp degen i 12-13 delar och kavla ut dem till runda kakor. Lägg kakorna på smord plåt och nagga dem med en gaffel. 

6. Sätt in en långpanna med varmt vatten i din avstängda ugn, ställ in plåten med bröden. Nu har du byggt ditt eget jäs skåp, jäs ytterligare ca 1 timme.

7. Ta ut plåten och långpannan med vatten och sätt ugnen på 220 grader. När ugnen nått rätt temperatur så grädda tekakorna i ca 4-7 minuter. Lyft direkt av tekakorna från plåten så att de inte eftergräddas.

Dela det här receptet med dina vänner!