Temaki Sushi

Tillagningstid:

Temakisushi

Publicerat:

Tillagningstid:

Lite som tacomiddag, fast på japanska! Temaki sushi är en särskilt enkel form av sushi som översatt från japanskan betyder ”handgjort”. Du behöver ingen rullmatta av bambu för tillagningen. Noriarken rullas nämligen för hand till en spetsig strut som sedan byggs med ris, fyllning och topping. Receptet kan också halveras i mängd och serveras som förrätt. Bästa sättet är att man självrullar ihop sin Temaki vid bordet.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 paket
    noriark

Sushiris

  • 250 g
    sushiris
  • 3 tsk
    salt
  • 3 msk
    socker
  • 4 msk
    risvinsvinäger (eller äppelcidervinäger)

Krämig rentartar

  • 200 g
    reninnalår
  • 10 cm
    gurka
  • 2 st
    äggula
  • 1 st
    schalottenlök, finhackad
  • 3 msk
    soja
  • 1 tsk
    mirin (sött risvin)
  • 1 msk
    rostade sesamfrön

Krispig ostronskivling med tofu

  • 200 g
    ostronskivling
  • 200 g
    bomullstofu
  • 1 st
    schalottenlök, finhackad
  • 3 msk
    soja
  • 1 msk
    socker
  • sesamolja
  • olja till stekning

Förslag på topping

  • 50 g
    forellrom
  • smörgåskrasse
  • 2 st
    salladslökar, finstrimlade
  • gari (inlagd ingefära)
  • rostade sesamfrön
  • salladsblad
  • chilimajonnäs

Så lagar du