Tempurafriterad sparris med pistou och stekt ägg

Tillagningstid:

Tempurafriterad sparris med pistou och stekt ägg

Publicerat:

Tillagningstid:

Hur gott är det inte med tempura? Det är dessutom inte så svårt att göra. Det är en perfekt tillagningsmetod på späda grönsaker och det är inte mycket som slår detta krispet.

Ingredienser

4 portioner

  • 20 st
    gröna sparrisar
  • 4 st
    ägg
  • 1-2 liter
    frityrolja

Tempurasmet

  • 2 dl
    vetemjöl
  • 1,5 dl
    majsstärkelse
  • 1 st
    äggula
  • 3 dl
    kolsyrat vatten, iskallt

Pistou

  • 2 dl
    ängssyra
  • 0,5 dl
    persilja
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 0,5 dl
    olivolja

Till servering

  • 100 g
    krispiga blad (gärna viltplockat, som t.ex. kirskål, våtarv eller maskrosblad)

Så lagar du