Tempurafriterade zucchiniblommor

Tempurafriterade zucchiniblommor.

Publicerat:

Tillagningstid:

När sommaren lider mot sitt slut kan man passa på att plocka de sista blommorna som aldrig kommer hinna bilda någon frukt och istället laga till en riktig delikatess som är få förunnat.

Ingredienser

4portioner

  • zucchiniblommor

Fyllning

  • 250g
    ricotta
  • 2dl
    Västerbottenost, riven
  • 1st
    citron, zesten
  • 2msk
    persilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Tempurasmet

  • 2dl
    vetemjöl
  • 1 ½dl
    majsstärkelse
  • 1st
    äggula
  • 3dl
    kolsyrat vatten, iskallt

Till fritering

  • 5dl
    frityrolja

Så lagar du

1. Rensa blommorna på pistill och eventuellt insekter som kan gömma sig i blomman.

2. Blanda alla ingredienser till fyllningen.

3. Vispa snabbt ihop tempurasmeten och hetta upp frityroljan till 180 grader.

4. Fyll blommorna med ricottafyllningen och vrid ihop längst upp. Doppa i tempurasmet och fritera gyllenbruna och frasiga i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.

5. Servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!