Tennisbollspaj med inbakad kardemummavaniljkräm och havresmul

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Tennisbollspaj med inbakad kardemummavaniljkräm och havresmul.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Oj vilken utmaning dagens sockerbagare fick. Återigen gjorde de väldigt roliga val i skafferiet. ”Smuligt värre” är lika med smulpaj, degen skulle innehålla kardemumma och temat blev sport. En riktigt svår utmaning att få ihop sporttemat med en paj. Hur tycker ni att de lyckades? Jag har valt att baka in vaniljkrämen i mina små pajer med en blandning av olika bär. Toppad med ett härligt havresmul och finhackade pistagenötter. Alltså naturligt gröna tennisbollar.

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

  • 200 g
    smör
  • 4 dl
    vetemjöl
  • 1 dl
    strösocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1 rejäl nypa(or)
    salt
  • 1 tsk
    kardemumma, nystött
  • dl
    havrregryn
  • 1 dl
    finhackade pistagenötter

Vaniljkräm med kardemumma, till fyllning 1

  • 2 dl
    mjölk
  • 40 g
    äggula, ca 2 st
  • 1 msk
    strösocker
  • 1 msk
    majsstärkelse
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • ¼ tsk
    nystött kardemumma

Fyllning 2

  • ca 2-3 dl
    blandade bär, frysta
  • ½ msk
    potatismjöl
  • 2 msk
    strösocker
  • 2 msk
    riven kokos

Så lagar du