Thai-kryddad frasig nudelsallad

Thai-kryddad frasig nudelsallad

Ingredienser

4portioner

  • äggnudlar
  • svamp
  • rucola
  • böngroddar
  • röd och grön paprika
  • salladslök
  • späd spenat
  • färsk koriander
  • färsk ingefära
  • mynta
  • cashewnötter

Dressing:

  • 2st
    chilifrukter
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • ingefära
  • 4st
    limefrukter
  • 2msk
    äkta soja
  • 1msk
    sesamolja
  • olivolja

Så lagar du

Koka nudlarna mjuka, skölj dem i kallt vatten och låt dem svalna. Skär svampen i skivor på längden. Hacka rucolan, böngroddarna, paprikan, salladslöken, spenaten, koriandern och myntan grovt. Rosta cashewnötterna i 200 graders ugn i 5 min.

Dressing:

Skiva chilin, en vitlöksklyfta och ingefäran fint. Lägg allt i en syltburk med skruvlock och häll på pressad lime, soja och sesamolja, samt 2-3 gånger så mycket olivolja som pressad lime. Skaka om.

Blanda salladen och häll på dressingen strax före servering.

/ Nakna kocken

Dela det här receptet med dina vänner!