Thai-kryddad frasig nudelsallad
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- äggnudlar
- svamp
- rucola
- böngroddar
- röd och grön paprika
- salladslök
- späd spenat
- färsk koriander
- färsk ingefära
- mynta
- cashewnötter
Dressing:
- 2stchilifrukter
- 1klyfta(or)vitlök
- ingefära
- 4stlimefrukter
- 2mskäkta soja
- 1msksesamolja
- olivolja
Så lagar du
Koka nudlarna mjuka, skölj dem i kallt vatten och låt dem svalna. Skär svampen i skivor på längden. Hacka rucolan, böngroddarna, paprikan, salladslöken, spenaten, koriandern och myntan grovt. Rosta cashewnötterna i 200 graders ugn i 5 min.
Dressing:
Skiva chilin, en vitlöksklyfta och ingefäran fint. Lägg allt i en syltburk med skruvlock och häll på pressad lime, soja och sesamolja, samt 2-3 gånger så mycket olivolja som pressad lime. Skaka om.
Blanda salladen och häll på dressingen strax före servering.
/ Nakna kocken