Thaisoppa med nudlar, marinerad kyckling och spenat

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

<b>Marinad</b>

  • 1msk
    färsk ingefära
  • 2msk
    japansk sojasås
  • 2tsk
    sesamolja
  • 2msk
    sweet chilisås
  • 2st
    kycklingfiléer
  • 1liter
    vatten
  • 2st
    kycklingbuljongtärningar
  • 100g
    äggnudlar
  • 1st
    rödlök
  • 1påse(ar)
    färsk spenat
  • 2msk
    cashewnötter

Så lagar du

Blanda marinaden. Skiva kycklingen tunt och lägg i.

Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna i en stor kastrull. Tillsätt nudlarna och låt koka ca 1-2 minuter.

Häll i kycklingen och marinaden och låt sjuda någon minut.

Strimla löken och vänd i tillsammans med spenaten. Smaka av med soja och peppar.

Häll upp soppan i djupa skålar. Toppa med hackade nötter.

<b>Tips:</b>

Inventera kyl och frys innan du gör den här soppan. Alltid finns det någon extra ingrediens att lägga till! Majs, broccoli, wokgrönsaker eller kanske lax, sej eller fiskbullar.

Dela det här receptet med dina vänner!