Thaisoppa med nudlar, marinerad kyckling och spenat
Ingredienser
4portioner
<b>Marinad</b>
- 1mskfärsk ingefära
- 2mskjapansk sojasås
- 2tsksesamolja
- 2msksweet chilisås
- 2stkycklingfiléer
- 1litervatten
- 2stkycklingbuljongtärningar
- 100gäggnudlar
- 1strödlök
- 1påse(ar)färsk spenat
- 2mskcashewnötter
Så lagar du
Blanda marinaden. Skiva kycklingen tunt och lägg i.
Koka upp vattnet tillsammans med buljongtärningarna i en stor kastrull. Tillsätt nudlarna och låt koka ca 1-2 minuter.
Häll i kycklingen och marinaden och låt sjuda någon minut.
Strimla löken och vänd i tillsammans med spenaten. Smaka av med soja och peppar.
Häll upp soppan i djupa skålar. Toppa med hackade nötter.
<b>Tips:</b>
Inventera kyl och frys innan du gör den här soppan. Alltid finns det någon extra ingrediens att lägga till! Majs, broccoli, wokgrönsaker eller kanske lax, sej eller fiskbullar.