Tchiebouyap

Tillagningstid:

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här kan vara Västafrikas mest kända rätt – Afrikas egen pilau! Många kulturer kallar den sin nationalrätt, men senegaleserna vet förstås att det är en rätt från just Senegal.

Ingredienser

6 portioner

  • 500 g
    kött, kalv- eller lammframdel
  • 400 g
    vitkål- eller spetskål (ca ½ huvud om det är vitkål)
  • 1
    aubergine
  • 3-4
    morötter
  • 1
    kassavarot
  • 1
    stor gul lök
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 1
    grön paprika
  • 1 ½ dl
    rapsolja, att bryna köttet i
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 4 msk
    tomatpuré
  • 1 liter
    vatten
  • 1
    habanero
  • 2
    köttbuljongtärningar
  • 2
    lagerblad
  • 500 g
    basmatiris

Så lagar du