Tigelle från Modena
Publicerat:
2013-04-26Tillagningstid:
Ingredienser
8 - 10portioner
- ½paketjäst (25 g)
- 2 ½ dlkallt vatten
- 1tsksocker
- 2mskolivolja
- 8dlvetemjöl
- 2 tsksalt
Så lagar du
1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite vatten och sockret. Låt stå några minuter.
2. Tillsätt resten av vattnet och olivolja. Rör ner vetemjöl och salt.
3. När du har en knådbar deg, tippa upp den på ett bakbord och knåda i ca 10 minuter (eller använd en hushållsassistent).
4. Täck degen med en bakduk eller plastfolie och låt den jäsa i 2 timmar.
5. Tippa upp den jästa degen på ett bakbord och knåda den lätt. Dela upp degen i 20 delar och kavla ut varje bit till en kaka som är ca ½ cm tjock.
6. Täck degkakorna och låt dom jäsa i ytterligare 45 minuter.
7. Värm en plättpanna eller vanlig stekpanna av gjutjärn och pensla lätt med olivolja. Stek några tigelle i taget. Vänd dom flera gånger medan du steker dom i ca 5 minuter. De ska ha jäst och fått fin färg.
8. Håll bröden varma under en bakduk medan de steker de andra bröden. Ät bröden varma med valfri fyllning.