Tigerkaka grundrecept

Grundrecept tigerkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Samma ingredienser – olika resultat beroende på mängd och dekoration.

Ingredienser

  • 200g
    rumstempererat smör
  • dl
    florsocker
  • 1dl
    strösocker
  • skalet av 1 citron
  • 100g
    kvarg
  • ½tsk
    salt
  • 3
    äggulor
  • 3
    äggvitor
  • 4dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • ½dl
    kakao

Så lagar du

1. Smörj och bröa en form på cirka 1½ liter.

2. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa smör och florsocker tills det blir vitt och fluffigt. Cirka 7-10 minuter.

3. Blanda drygt hälften av strösockret med citronskal, kvarg, salt och äggula.

4. Rör ner blandningen i det fluffiga sockersmöret.

5. Sikta vetemjöl och bakpulver och rör ner det i massan.

6. Vispa äggvitor med resten av strösockret till en maräng. Vänd ner marängen i massan.

7. Lägg ⅓ av smeten i en ny bunke. Rör ner kakaon i smeten i den nya bunken.

8. Vänd ner kakaomassan i den vita massan försiktigt, ett par varv med gummiskrapan räcker så att massan blir marmorerad. Häll massan försiktigt i den bröade formen.

9. Grädda på 180 grader i 50-60 minuter, kontrollera med en sticka att kakan är klar.

Dela det här receptet med dina vänner!