Timjanhalstrad gös med kål

Tillagningstid:

Halstrad gös med de 3 sorters kålanrättningarna till servering.

Publicerat:

Tillagningstid:

Karin Franssons fantastiska gös serveras med tre sorters kål, mjölksmulor, hasselnötter och brynt smörvinägrett.

Ingredienser

4 portioner

  • 4-6 portionsbitar
    gös, 600-800 g
  • 1
    spetskål
  • ½
    savoykål
  • 6 stjälkar
    svartkål
  • ca 30 g
    hasselnötter
  • 2-3 msk
    mjölkpulver
  • 2-3 msk
    smör

Brynt smörvinägrett

  • några kvist(ar)
    timjan
  • dl
    vitt vin
  • ½ dl
    äppelcidervinäger
  • 1 msk
    rapsolja, gärna med backtimjan
  • 2
    schalottenlökar
  • vitpeppar, nymalen
  • 1 nypa(or)
    socker
  • salt
  • ca 1 dl
    brynt smör, ljummet

Till servering

  • kålskott
  • kålblommor

Så lagar du