Tiramisú
Publicerat:
2012-11-15Tillagningstid:
Klassisk italiensk dessert som ju betyder "pigga upp mig". Räkna med 2 timmar kylning.
”Jag valde att göra Tiramisú för att jag älskar den efterrätten. Jag gjorde den andra varianten med pressad apelsin och pepparkakor eftersom julen står för dörren” -Yvonne Jonsson, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
4portioner
- 2stägg
- 4msksocker
- 200gmascarponeost (eller cream cheese naturell)
- 2mskmarsalavin (eller pressad apelsin)
- 1½dlstarkt kallt kaffe
- 8stsavoiardikex (det går också bra att använda pepparkakor)
- kakaopulver
Så lagar du
1. Dela äggen, skilj gulor från vitor och lägg i varsin skål.
2. Vispa gulor och socker. Rör ned färskosten, lite i taget, till en slät smet. Smaksätt med marsalavinet eller juice.
3. Vispa vitorna hårt och vänd ned i färskostsmeten.
4. Doppa hälften av kexen snabbt i kaffet och fördela dem i fyra portionsglas. Bred över hälften av smeten.
5. Doppa sedan resten av kexen och lägg dem i ett nytt lager.
6. Täck till sist med resten av smeten. Låt stå kallt ett par timmar.
7. Skikta över kakaon vid servering.
Tips:
Om man vill kan man byta ut de italienska kexen mot pepparkakor.