Tiramisu

Tiramisu

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk italiensk dessert med kaffesmak.

Ingredienser

  • 250g
    mascarpone
  • 3st
    ägg
  • 1st
    förpackning savoyardikex (italian lady fingers)
  • 6msk
    socker
  • 1st
    kopp starkt kaffe
  • Marsala, amaretto, mörkrom eller bittermandelolja till smaksättning av kaffet
  • Kakaopulver

Så lagar du

1. Blanda kaffet med några msk Marsala eller annan smaksättare ovan eller några droppar bittermandelolja.

2. Doppa hastigt kexen i blandningen och täck bottnen och kanterna på en lasagneform med dem.

3. Vispa äggulorna med sockret tills det blir slätt och ljust.

4. Blanda i mascarpone tills smeten blir slät igen.

5. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en hård skum.

6. Vänd dem i mascarponesmeten försiktigt tills man får en jämn mousse.

7. Häll moussen i lasagneformen och strö över kakaopulver genom en tesil. Täck med plastfolie och låt vila i kylen minst i 6 timmar (gärna över natt) innan servering. Klart!

Dela det här receptet med dina vänner!