Tiramisu på sockerkaka

Tillagningstid:

Tiramisu på rulltårtsbotten.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tiramisu är en italiensk dessert med savoiardikex som smaksätts med kaffe och varvas med mascarpone - italiensk färskost. Namnet Tiramisù betyder "dra upp mig" eller "pigga upp mig". I den här varianten används sockerkaka istället för kex.

Ingredienser

6–8 portioner

Rulltårtsbotten

  • 3
    ägg
  • 200 g
    strösocker
  • 150 g
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bakpulver
  • 1 krm
    salt
  • 50 g
    mjölk (½ dl)

Marinad

  • 2 dl
    espressokaffe
  • 4 cl
    konjak
  • 2 cl
    marsalavin eller liknande
  • 2 droppar
    bittermandelolja

Mascarponekräm

  • 120 g
    äggulor (ca 6 st)
  • 75 g
    strösocker
  • 40 g
    vatten
  • 250 g
    mascarpone
  • 125 g
    vispgrädde

Marängstavar

  • 50 g
    äggvita (2 st)
  • 100 g
    strösocker
  • 1 msk
    kakaonibs, krossade kakaobönor (eller riven choklad)

Så lagar du