Tiramisu med citron

Tiramisu med citron.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Gino växlar upp den här italienska klassikern med citrontwist. Perfekt för alla som inte gillar kaffe.

Ingredienser

6portioner

  • 4
    ägg, separera gula och vita
  • 100g
    strösocker
  • 500g
    mascarpone
  • 2
    citroner, zest och saft
  • 4msk
    limoncello eller annan citronlikör
  • 12
    savoiardikex
  • citronzest till garnering

Så lagar du

1. Lägg äggvitorna i en stor skål och tillsätt hälften av sockret. Vispa med en elvisp tills de bildar styva toppar.

2. Lägg äggulorna i en stor skål och tillsätt återstående socker. Vispa i cirka 3 minuter eller tills det är tjockt. Tillsätt mascarponen och vispa tills det blandats.

3. Rör in citronzest. Använd en spatel eller metallsked och vänd försiktigt ner äggvitorna in i mascarpone-blandningen.

4. Häll 100 ml kallt vatten i en skål (ej metall) och rör ner citronsaft och limoncello.

5. Ta fram 6 dessertglas, cirka 8 cm i diameter och 8 cm höga. Skeda 2 matskedar av mascarpone-blandningen i varje glas och sprid så att det täcker botten.

6. Doppa en kex i citronvattnet i högst 2 sekunder, dela kexen på hälften tvärs över och lägg båda halvorna, med sockersidan uppåt, ovanpå mascarponen. Upprepa i de återstående glasen.

7. Fortsätt varva tills glasen är fulla. Täck med plastfilm och kyl i cirka 5 timmar eller tills det stelnat.

8. Riv över lite citronskal och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!