Tiramisu med persikor

Tiramisu med persikor

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Tiramisu är en klassisk italiensk dessert. Här har den fått sällskap av persikor som gör den fräsch, saftig och söt.

Ingredienser

8portioner

  • 4
    äggulor
  • 2burk(ar)
    mascarponeost à 250 g
  • 2msk
    fruktlikör
  • 3
    äggvitor
  • 1dl
    strösocker
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 3dl
    fruktspad (från de konserverade persikorna)
  • 20
    savoiardikex
  • 1burk(ar)
    konserverade persikor eller 3–4 mogna persikor

Garnering

  • rostade mandelflarn
  • flytande honung

Så lagar du

  1. Om du använder färska persikor, skölj dem. Skär persikorna i skivor.
  2. Vispa ihop äggulor och mascarpone med likören till en slät smet.
  3. Vispa äggvitorna fluffiga i en annan skål.
  4. Tillsätt strö- och vaniljsocker lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är fast.
  5. Vänd ner de vispade äggvitorna i äggsmeten med hjälp av en slickepott.
  6. Doppa den sockrade sidan av kexen hastigt i fruktspadet. Lägg dem i en form.
  7. Häll äggsmeten över kexen och lägg på den skivade persikan.
  8. Gör ett nytt lager av smet, kex och persika.
  9. Garnera med rostad mandel och ringla över lite honung.
  10. Ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
  11. Desserten kan med fördel göras dagen före – då blir den som godast.

Dela det här receptet med dina vänner!