Toast skagenbakelse

Toast skagenbakelse

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    färska räkor med skal
  • 2msk
    hackad dill
  • ½msk
    pressad citronsaft
  • ½msk
    färsk riven pepparrot
  • 1msk
    majonnäs
  • 1msk
    crème fraiche
  • 4skiva(or)
    vitt bröd
  • 1msk
    smör
  • 50g
    löjrom
  • 4st
    dillvippor
  • svartpeppar
  • 4skiva(or)
    rökt lax

Så lagar du

1. Skala räkorna och hacka dom grovt. Spara några till garneringen. Blanda räkorna med dill, citronsaft, pepparrot, majonnäs och crème fraiche.

2. Stek brödskivorna i smör tills de är frasiga.

3. Lägg röran på brödskivorna. Bred en skiva lax runt om. Lägg på en klick löjrom och garnera med dill, extra räkor och citronskivor. Mal över svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!