Tofu- och nudelsoppa med sting samt kokospannkakor med ananas

Tofu- och nudelsoppa med sting samt kokospannkakor med ananas

Ingredienser

4portioner

Soppa

  • 2paket
    á 250 g tofu
  • 250g
    äggnudlar
  • 250g
    färska sockerärtor
  • 2st
    tärningar grönsaksbuljong
  • ca 4 cm
    färsk chili
  • 1msk
    färsk ingefära

Pannkakor

  • 3st
    ägg
  • 2dl
    vetemjöl
  • 4dl
    kokosmjölk
  • 1dl
    vatten
  • ½tsk
    salt
  • 2msk
    smör
  • 1st
    ananas

Så lagar du

Soppa

1. Koka upp 1½-2 liter vatten med grönsaksbuljongstärningarna.

2. Finhacka ingefäran och chilin, låt koka med i buljongen under lock i cirka 10 minuter.

3. Ta ut tofun ur förpackningen och låt den rinna av på hushållspapper. Skär den sedan i tärningar stora som sockerbitar.

4. Strimla sockerärtorna tunt. Koka nudlarna i 5 minuter i buljongen, tillsätt tofun samt sockerärtorna, låt koka upp. Servera.

Pannkakor

1. Vispa ut mjölet i hälften av kokosmjölken till en slät smet. Vispa i resterande kokosmjölk, vatten, ägg och salt. Stek i smör i en stekpanna, servera bitar av ananas bredvid.

Dela det här receptet med dina vänner!