Tofu- och nudelsoppa med sting samt kokospannkakor med ananas
Ingredienser
4portioner
Soppa
- 2paketá 250 g tofu
- 250gäggnudlar
- 250gfärska sockerärtor
- 2sttärningar grönsaksbuljong
- ca 4 cmfärsk chili
- 1mskfärsk ingefära
Pannkakor
- 3stägg
- 2dlvetemjöl
- 4dlkokosmjölk
- 1dlvatten
- ½tsksalt
- 2msksmör
- 1stananas
Så lagar du
Soppa
1. Koka upp 1½-2 liter vatten med grönsaksbuljongstärningarna.
2. Finhacka ingefäran och chilin, låt koka med i buljongen under lock i cirka 10 minuter.
3. Ta ut tofun ur förpackningen och låt den rinna av på hushållspapper. Skär den sedan i tärningar stora som sockerbitar.
4. Strimla sockerärtorna tunt. Koka nudlarna i 5 minuter i buljongen, tillsätt tofun samt sockerärtorna, låt koka upp. Servera.
Pannkakor
1. Vispa ut mjölet i hälften av kokosmjölken till en slät smet. Vispa i resterande kokosmjölk, vatten, ägg och salt. Stek i smör i en stekpanna, servera bitar av ananas bredvid.