Tomat- och timjankyckling i lergryta

Tillagningstid:

En svart tallrik med tomat- och timjankycklinggryta, dekorerad med grönsaker. Bild av Bengt Westerblad i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Jag valde Niklas Ekstedts recept 'tomat-och timjankyckling i lergryta' därför att jag gillar kyckling mycket och sedan borde jag använda en lergryta som ligger här hemma och rostar för det blir mycket gott när man lagar mat i dem. Det var inga problem att laga rätten, det var bara att hacka allt och slänga det i lergrytan och sedan skötte det sig själv under en och halv timme. Skyn reducerade jag ordentligt innan jag lade i de andra ingredienserna för den. Till sist, jag serverade ris till gryträtten och det blev mycket gott." -Bengt Westerblad, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 st
    kyckling
  • 1 st
    palsternacka
  • 1 st
    morot
  • 4 klyfta(or)
    vitlök
  • 5 st
    små schalottenlökar
  • 5 kvist(ar)
    timjan
  • 1 st
    citron
  • 1 dl
    oliver
  • 1 dl
    soltorkade tomater
  • 1 ask(ar)
    cocktailtomater
  • 3 st
    lagerblad
  • 3 dl
    vatten

Sås

  • skyn från grytan
  • ½ msk
    tomatpuré
  • msk
    philadelphiaost
  • lite olilvolja
  • salt, peppar och socker
  • citronsaft

Så lagar du