Tomatfylld sik med fänkål och salsa

Tomatfylld sik med fänkål och salsa

Publicerat:

Tillagningstid:

Filip Langhoffs grillade sik med tomatfyllning, fänkål och salsa är salongsfähig på ett robust och vackert sätt. En underbar rätt på t ex sommarstugan när solen börjar gå ner bakom grantopparna.

Ingredienser

4portioner

Tomatfylld sik

  • 3
    bifftomater
  • 1kg
    sik, fjällad
  • 50g
    smör
  • dill
  • peppar

Grillad fänkål

  • 4
    fänkål
  • 1knippa(or)
    dill
  • 1
    lök
  • 2dl
    vitt vin
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    socker

Tomat och vårlök

  • 2
    bifftomater
  • ½
    lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2
    vårlöksblaster

Så lagar du

Grillad fänkål

1. Börja med att dela fänkålen i åtta bitar och skiva löken i en cm tjocka skivor. Marinera dem i en timme tillsammans med vitt vin, dill, salt och socker.

2. När fänkålen är marinerad, ta upp den, krydda med salt, socker och rybsolja. Grilla eller stek den på medelstark värme.

Tomatfylld sik

1. När fänkålen och löken marinerats i ca 30 minuter kan du skära ut ryggbenet och bukbenen ur siken. Vik upp fisken och noppa ut benen.

2. Gnid siken med salt och peppar och låt stå kallt i 10 minuter.

3. Skiva tomaten i en cm tjocka skivor. Fyll fisken med tomat, smör och dill och bind ihop den med ett snöre. Skär några snitt på båda sidorna och gnid in den i olivolja.

4. Stek fisken på vardera sidan cirka fyra minuter i en färdigt varm panna. Flytta den till en ugnsform och grädda den i ugnen ca fem minuter i 175 grader.

Tomat och vårlök

1. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt vitt vin och tomater.

2. Lägg i vårlöken och krydda med salt och peppar. Tillsätt eventuellt mer olja.

Dela det här receptet med dina vänner!