Tomatpaj med basilika

Tid:

Tomatpaj med basilika

Tid:

En lite annorlunda paj med mycket härligt smak av tomat.

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

  • 1 ½ dl
    vetemjöl (90 g)
  • drygt 1 ½ dl
    rågmjöl (90 g)
  • 1 krm
    salt
  • 125 g
    smör
  • 2 msk
    vatten

Fyllning

  • 1 ¼–1 ½ kg
    tomater
  • 1 tsk
    salt
  • 2
    gula lökar
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2 msk
    olivolja
  • cirka 200 g
    lagrad ost, till exempel prästost eller parmesan, finriven
  • 1 ½ msk
    majsstärkelse
  • nymald svartpeppar
  • 1 kruk(or)
    basilika eller torkad oregano

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg