Mauds enkla getostpaj

Tomatpaj med getost

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 1dl
    fullkornsdinkel
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1krm
    salt
  • 125g
    smör
  • 1msk
    vatten

Fyllning

  • 1burk(ar)
    kesella (250 g)
  • 150g
    getost
  • 6-8st
    tomater, gärna olika sorter och färger
  • några skivade salladslökar eller klippt gräslök

Så lagar du

1. Blanda de torra ingredienserna. Finfördela smöret däri gärna i matberedare, tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut den i en form 24–26 cm i diameter. Ställ den i kylen eller frysen minst 1 timme.

2. Sätt under tiden ugnen på 225 grader. Nagga och grädda pajskalet ca 15 minuter mitt i ugnen.

3. Riv eller mosa osten och blanda med kesella. Fyll det avsvalnade pajskalet med ostkräm.

4. Täck med skivade tomater och garnera med salladslök eller gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!