Tomatrussin, svenska vindruvor, ört- och vaniljglass, olivolja

Tomatrussin, svenska vindruvor, ört- och vaniljglass, olivolja

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Tänk på att tomatrussinen ska bakas på låg värme i ugn över natten.

    Ingredienser

    4portioner

    • 25
      små tomater, mogna
    • ½kg
      svenska vindruvor (helst)
    • 1liter
      vaniljglass av god kvalitet
    • 2msk
      timjanblommor
    • 1tsk
      lavendelblommor
    • 2msk
      honung
    • 2msk
      olivolja

    Så lagar du

    1. Lägg tomater på en plåt med smörpapper. Baka i ugn över natten på 60 grader till skrumpna söta tomatrussin. Blanda med delade vindruvor. 

    2. Vispa vaniljglass med ört blommor.

    3. Fördela tomat/druva i tallrik. Toppa med glass, honung och olivolja.

    Dryckestips

    Starkvin:
    Madeira Vintry's Fine, Portugal
    Nr 7882, 79 kr

    Alkoholfritt:
    Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2016, Tyskland
    Nr 11901, 69 kr

    Dela det här receptet med dina vänner!