Tomatrussin, svenska vindruvor, ört- och vaniljglass, olivolja
Publicerat:
2017-08-18Tillagningstid:
Tänk på att tomatrussinen ska bakas på låg värme i ugn över natten.
Ingredienser
4portioner
- 25små tomater, mogna
- ½kgsvenska vindruvor (helst)
- 1litervaniljglass av god kvalitet
- 2msktimjanblommor
- 1tsklavendelblommor
- 2mskhonung
- 2mskolivolja
Så lagar du
1. Lägg tomater på en plåt med smörpapper. Baka i ugn över natten på 60 grader till skrumpna söta tomatrussin. Blanda med delade vindruvor.
2. Vispa vaniljglass med ört blommor.
3. Fördela tomat/druva i tallrik. Toppa med glass, honung och olivolja.
Dryckestips
Starkvin:
Madeira Vintry's Fine, Portugal
Nr 7882, 79 kr
Alkoholfritt:
Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2016, Tyskland
Nr 11901, 69 kr