Tomatsallad med getost och salamichips

Tomatsallad med getost och salamichips

Publicerat:

Tillagningstid:

Snabbpicklade tomater får syrligt sällskap av getost och kronärtskocka – och sälta från krispiga salamichips.

Ingredienser

4portioner

  • 12st
    små tomater
  • 2msk
    ättikssprit 12%
  • 2tsk
    socker
  • 2krm
    salt
  • 1msk
    finhackad dill

Salamichips

  • 50g
    skivad salami

Kronärtskockskräm

  • 1burk(ar)
    kronärtskockshjärtan
  • 100g
    färskost
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1msk
    citronsaft
  • salt

Till servering

  • 100g
    getost
  • 70g
    blandade salladsblad

Så lagar du

1. Tomaterna: Blanda lagen och rör tills socker och salt löst sig. Dela tomaterna i mindre klyftor och låt dem marinera i ättikslagen ca 30 minuter i rumstemperatur.

2. Salamichips: Sätt ugnen på 200°. Lägg korvskivorna på bakplåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen cirka 8-10 minuter.

3. Kronärtskockskräm: Häll av kronärtskockorna och lägg i en bunke med färskost och vitlök. Mixa dem till en kräm och smaka av med citronsaft och salt.

4. Servering: Lägg tomaterna på ett serveringsfat, skiva och dela getosten i mindre bitar och blanda med tomaterna. Klicka ut några skedar kronärtskockskräm och strö över några salladsblad. Strö till sist över småbitar av den ugnsrostade salamin.

Dryckestips

Vitt vin - Pierre Chavin 2014, Frankrike
Nr 2297, 59 kronor

Vitt vin - Solosole Vermentino 2014, Italien
Nr 4323, 119 kronor

Alkoholfri must - Cuvée September Äppelmust 2013, Sverige

Dela det här receptet med dina vänner!