Tomatsallad med getost och salamichips
Publicerat:
2015-09-10Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 12stsmå tomater
- 2mskättikssprit 12%
- 2tsksocker
- 2krmsalt
- 1mskfinhackad dill
Salamichips
- 50gskivad salami
Kronärtskockskräm
- 1burk(ar)kronärtskockshjärtan
- 100gfärskost
- 1stvitlöksklyfta
- 1mskcitronsaft
- salt
Till servering
- 100ggetost
- 70gblandade salladsblad
Så lagar du
1. Tomaterna: Blanda lagen och rör tills socker och salt löst sig. Dela tomaterna i mindre klyftor och låt dem marinera i ättikslagen ca 30 minuter i rumstemperatur.
2. Salamichips: Sätt ugnen på 200°. Lägg korvskivorna på bakplåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen cirka 8-10 minuter.
3. Kronärtskockskräm: Häll av kronärtskockorna och lägg i en bunke med färskost och vitlök. Mixa dem till en kräm och smaka av med citronsaft och salt.
4. Servering: Lägg tomaterna på ett serveringsfat, skiva och dela getosten i mindre bitar och blanda med tomaterna. Klicka ut några skedar kronärtskockskräm och strö över några salladsblad. Strö till sist över småbitar av den ugnsrostade salamin.
Dryckestips
Vitt vin - Pierre Chavin 2014, Frankrike
Nr 2297, 59 kronor
Vitt vin - Solosole Vermentino 2014, Italien
Nr 4323, 119 kronor
Alkoholfri must - Cuvée September Äppelmust 2013, Sverige