Tomatsallad med kryddpeppargrädde

Tomatsallad med kryddpeppargrädde.

Publicerat:

Tillagningstid:

Till den här salladen kan du med fördel använda en rolig blandning småtomater med olika form, färg och smak. Grädde smaksatt med kryddpeppar ger en oväntad smakbrytning till de friska tomaterna.

Ingredienser

4portioner

  • 30
    småtomater
  • 1dl
    grädde
  • ½dl
    crème fraiche
  • 1tsk
    mald kryddpeppar
  • 1dl
    helt bovete
  • 2kvist(ar)
    basilika
  • salt

Så lagar du

1. Lägg bovete på en plåt och rosta på 130 grader i ugn i cirka 20 minuter tills bovetet är genomrostat in till kärnan. Droppa på lite olja och salta.

2. Vispa grädde och crème fraiche var för sig, blanda med kryddpeppar och smaka av med salt.

3. Dela tomaterna och smaka av med olivolja, salt och svartpeppar.

4. Servera tomaterna på kryddpepparkräm. Toppa med småbladig basilika och bovete.

Dela det här receptet med dina vänner!