Tomatsås alla puttanesca

Tomatsås alla puttanesca

Publicerat:

Tillagningstid:

En lättfixad pastasås där du alltid kan ha ingredienserna på lut där hemma. Såsen är helt glutenfri.

Ingredienser

4portioner

  • 4msk
    olivolja
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 10
    sardellfiléer
  • ½-1tsk
    chiliflakes
  • 1
    burk krossade tomater, 400 g
  • ½dl
    kapris
  • ½ dl
    oliver, urkärnade
  • ½dl
    hackad bladpersilja
  • salt

Tillbehör

  • 400g
    spaghetti, gärna bavette
  • finriven parmesanost

Så lagar du

1. Hetta upp olivoljan i en kastrull. Skiva vitlöksklyftorna och lägg ner dem i oljan. Låt dem puttra i oljan tills de börjar få lite färg. Tillsätt sardellfiléerna och låt dem smälta i oljan. Tillsätt chiliflakes, tomater och kapris. Låt såsen sjuda 15–20 minuter utan lock.

2. Sätt under tiden på pastavatten och koka sedan pastan.

3. Tillsätt oliverna och persiljan till tomatsåsen och smaka av med salt.

Dela det här receptet med dina vänner!