Tomatsås med chili

Tomatsås med pasta.

Publicerat:

Tillagningstid:

När det är säsong för tomater är det bra att passa på och göra en riktigt god tomatsås.

Ingredienser

4portioner

  • ½dl
    olivolja
  • 5st
    vitlöksklyftor, skalade skalade
  • 1kg
    röda tomater, gärna blandade sorter och bifftomater
  • 1st
    röd chili
  • 4kvist(ar)
    basilika

Så lagar du

1. Hetta upp olivoljan och låt vitlöksklyftorna fräsa däri medan du gör i ordning tomaterna.

2. Skär bort stjälkfästet och skär tomaterna i bitar. Skiva chilin. Ta bort kärnor och mellanväggar om du inte vill ha det alltför hett.

3. Lägg ner tomater, chili och basilikakvistar i oljan. Låt sjuda på svag värme i cirka 1 timme. Rör då och då under tiden. Mixa sedan såsen och smaksätt med salt och lite svartpeppar. Tycker du att den är för tunn, kan du koka den ytterligare en stund. Vid serveringen kan du lägga i färsk hackad basilika.

Tips: Såsen är god till pasta eller till fisk eller kött och den går mycket bra att frysa.

Dela det här receptet med dina vänner!