Tomatsoppa med chili, ingefära och kokos

soppa i tallrik

Publicerat:

Tillagningstid:

En snabb tomatsoppa som får annorlunda twist av kokosmjölk. Knapriga tillbehör bryter av.

Ingredienser

4portioner

  • 1msk
    smör
  • 1msk
    olivolja
  • 1st
    liten gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • ½ st
    färsk röd chili, eller ½ tsk chilipulver
  • 2 cm
    finriven ingefära
  • ½ tsk
    salt
  • 1burk(ar)
    konserverade tomater
  • 2dl
    vatten
  • 2dl
    kokosmjölk - extra krämig

Topping och tillbehör

  • färsk koriander
  • rostade kokosskivor (kokosflakes)
  • naturella nötter och frön
  • brödkrutonger

Så lagar du

1. Smält smör och olivolja. Hacka lök och vitlök fint.

2. Mjukstek lök och vitlök försiktigt, tillsätt chili, ingefära och salt och fortsätt steka någon minut.

3. Häll i tomater och låt allt sjuda i 10 minuter. Mixa soppan slät.

4. Värm kokosmjölken för sig. Blanda tomatsoppa och kokosmjölk till önskad krämighet. Toppa gärna med färsk koriander och rostade kokosskivor (finns att köpa färdiga i välsorterade matbutiker).

Tillbehör

Nötfräs: Fräs nötter och frön i lite smör. Använd t. ex naturella cashewnötter, pinjenötter, sesamfrön och solrosfrön. Krydda förslagsvis med lite salt, chili, paprikapulver och/eller ingefära.

Brödkrutonger: Köp färdiga eller gör egna: Tärna dagsgammalt bröd, ringla över olivolja, krydda med salt och gärna lite örter och rosta i ugn på 200° i ca 10 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!