Tareqs tomatsoppa

En gryta som är fylld av tomatsoppa och finhackade persilja på och en ske trä slev i.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vansinnigt gott och enkelt. Liten insats med stor utdelning.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • 100g
    blekselleri
  • 100g
    palsternacka
  • ½
    röd chili
  • 1msk
    färsk timjan, hackad
  • 2msk
    olivolja
  • 2burk(ar)
    krossade tomater, 800 g
  • 1dl
    vitt vin
  • 9dl
    grönsaksbuljong
  • 1tsk
    flingsalt
  • 1msk
    citronsaft, färskpressad
  • nymald svartpeppar
  • 1
    parmesanskalk

Så lagar du

1. Skala och hacka löken. Skala och skiva vitlöken. Skala bleksellerin och palsternackan och skär båda i fina tärningar. Kärna ur och hacka chilin.

2. Stek lök, vitlök, blekselleri, palsternacka, timjan och chili i olja på medelvärme i några minuter tills det blir glansigt och luktar gott men utan att det tar färg.

3. Häll i krossade tomater, vin, buljong och salt. Ta några varv med pepparkvarnen. Lägg i parmesanskalken. Koka upp och låt koka i cirka 15 minuter.

4. Mixa allt med stavmixer och parmesanskalken. Smaka av med citronsaft för att balansera syran.

5. Servera med broccolibollar och bönsallad. Smaklig måltid!

Dela det här receptet med dina vänner!