Tonfisktartar med avokado och krassemajonnäs

Tillagningstid:

En tallrik med tonfisktartar garnerad med avokado, krassemajonnäs och rostad lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

En frisk och lätt förrätt med asiatiska smaker och en ljuvligt pepprig majonnäs. Ta gärna hjälp av en så kallad monteringsring för att få till den snygga formen. Det går naturligtvis också utmärkt att lägga upp på tallrik i all sin enkelhet också!

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g
    rå tonfisk, miljömärkt
  • 1 st
    lime, zest
  • 1 msk
    ingefära, finhackad
  • 1 st
    röd chili, finhackad
  • 1 tsk
    soja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • ½ tsk
    salt
  • svartpeppar

Krassemajonnäs

  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    risvinäger
  • ½ tsk
    salt
  • 1 ask(ar)
    smörgåskrasse
  • dl
    olja, t ex solrosolja eller annan olja med neutral smak

Till garnering

  • 2 st
    avokado, mogna
  • 1 st
    lime, saft
  • salt och svartpeppar
  • röstad lök
  • tat soi eller smörgåskrasse

Så lagar du