Tonfisktartar med avokado och krassemajonnäs

En tallrik med tonfisktartar garnerad med avokado, krassemajonnäs och rostad lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

En frisk och lätt förrätt med asiatiska smaker och en ljuvligt pepprig majonnäs. Ta gärna hjälp av en så kallad monteringsring för att få till den snygga formen. Det går naturligtvis också utmärkt att lägga upp på tallrik i all sin enkelhet också!

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    rå tonfisk, miljömärkt
  • 1st
    lime, zest
  • 1msk
    ingefära, finhackad
  • 1st
    röd chili, finhackad
  • 1tsk
    soja
  • 1tsk
    sesamolja
  • ½tsk
    salt
  • svartpeppar

Krassemajonnäs

  • 1st
    ägg
  • 1tsk
    risvinäger
  • ½tsk
    salt
  • 1ask(ar)
    smörgåskrasse
  • dl
    olja, t ex solrosolja eller annan olja med neutral smak

Till garnering

  • 2st
    avokado, mogna
  • 1st
    lime, saft
  • salt och svartpeppar
  • röstad lök
  • tat soi eller smörgåskrasse

Så lagar du

1. Hacka tonfisken i små tärningar. Blanda ner limezest, ingefära, chili, soja och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

2. Skala och hacka avokadon i små tärningar. Smaka upp med limesaft, salt, peppar och olivolja.

3. Gör krassemajonnäs efter recept eller smaksätt köpt majonnäs med finklippt smörgåskrasse.

4. Ta hjälp av en monteringsring för att arrangera tartaren på tallrikar. Börja med några matskedar avokado och sedan tonfiskröran. Lyft försiktigt av ringen.

5. Garnera med majonnäs, rostad lök och krasse.

Krassemajonnäs

2. Mixa ägg, vinäger, salt och smörgåskrasse. Häll i oljan droppvis och fortsätt mixa tills all olja är nedvispad i majonnäsen.

Dela det här receptet med dina vänner!