Tonfisktartar med stracciatella och agretti

Tillagningstid:

Tonfisktartar med stracciatella och agretti.

Publicerat:

Tillagningstid:

En av den italienska vårens primörer är agretti – sodaört på svenska. Smaken påminner om spenat och sparris med en ton av hav. Här i sällskap med rå tonfisk och stracciatella som är innanmätet av en burrata, alltså en gräddslungad mozzarella – det godaste av det goda! Hittar man inte agretti går det fint att utesluta och bara garnera med körvel eller basilika och kanske lite kapris stekt i olivolja!

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g
    rå tonfisk, miljömärkt
  • ½
    citron, zesten
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 150 g
    stracciatella eller burrata
  • 1
    röd endive
  • 250 g
    agretti (alt. färsk basilika, körvel eller kapris)
  • salt
  • 2-3 msk
    olivolja
  • ½
    citron, saften

Så lagar du