Toppredning med smör, beurre manié

beurre manié

    Publicerat:

    Förberedelsetid:

    Tillagningstid:

    I såser brukar jag använda mig utav en så kallad toppredning. Den läggar du till i slutet av såstillverkningen. På så sätt kan du enklare kontrollera tjockleken och smaken. Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken. Använder du en Beurre manié som redning kommer du alltid att behöva smaka av såsen. Den redningen ger också en djupare och fylligare smak jämfört med en redning baserad på majsstärkelse och vatten.

    Ingredienser

    • 2msk
      mjöl
    • 1msk
      smör

    Så lagar du

    1. Blanda smör och mjöl till en deg
    2. Rör ut i såsen du vill reda

    Tips
    Det går att göra större laddningar och spara i frys eller kylskåp. Blandningen håller sig i några veckor i kylen.
    Kom i håg att alltid koka upp såsen för att den skall reda samt att du vill koka bort den mjöliga smaken.

    Dela det här receptet med dina vänner!