Torsk Bourguignon med mos på palsternacka

Tid:

Tid:

Vi lånar smaker från berömda köttgrytan Boeuf Bourguignon till en fin bit fisk – urgott och lite överraskande! Såsen och svampröran kan förberedas liksom moset, men fisken ska tillredas precis före servering.

Ingredienser

4 portioner

Fisken

  • 4x150 g
    torskrygg med skinn (odlad/certifierad)
  • 1 liter
    vatten
  • 1 dl
    salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 msk
    smör till stekning

Rödvinssky

  • 3 msk
    gul lök, finhackad
  • 2 krm
    grovmalen svartpeppar
  • 2 msk
    smör till stekning
  • 2 dl
    rött vin
  • 2 dl
    vatten
  • 2 msk
    koncentrerad grönsaksfond
  • 50 g
    rumsvarmt smör i tärningar, helst osaltat
  • ev. salt

Palsternacksmos

  • 400 g
    palsternacka
  • 400 g
    potatis
  • 100 g
    smör, rumstempererat i bitar
  • 1 dl
    creme fraiche, lätt
  • 1 st
    näve ruccola, grovhackad
  • salt och nymalen svartpeppar

Svampfräs

  • 100 g
    champinjoner
  • 100 g
    rökt sidfläsk
  • 1 st
    gul lök
  • 2 msk
    smör till stekning

Så lagar du