Torsk i senapssås med spenat

Torsk i senapssås med spenat.

Publicerat:

Tillagningstid:

Se till att fisken är halv- till heltinad när du sätter igång.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    torsk eller sej
  • 1tsk
    salt
  • 1dl
    crème fraiche
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 2tsk
    senap, grov, stark och söt
  • 1dl
    persilja finhackad
  • 2-3msk
    kapris

Spenatfräs

  • 1
    gul lök
  • 1msk
    olivolja
  • 450g
    bladspenat, fryst och tinad
  • 400g
    kikärtor
  • ½tsk
    salt
  • svartpeppar, nymalen

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn eller 175 grader varmluft.

2. Skär fisken i 4 bitar. Salta dem runt om. Lägg dem på ett ugnssäkert fat.

3. Blanda crème fraiche med de båda senapssorterna.

4. Bred blandningen på fiskbitarna. Ugnsbaka dem mitt i ugnen cirka 20 minuter, tiden beror på hur tinad fisken var från början. Du kan alltid kontrollera temperaturen. Den bör vara ca 42 grader.

Spenatfräs

1. Skiva löken tunt. Fräs den i olivoljan tills den börjar mjukna. Krama ur vätskan från spenaten och tillsätt den. Låt den fräsa med löken några minuter.

2. Spola av kikärterna i en sil och låt dem rinna av. Tillsätt kikärterna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

3. Blanda persilja och kapris. Fördela blandningen över den färdiga fisken och servera med spenatfräset.

Dela det här receptet med dina vänner!