Torsk med salamiströssel och gurksalsa

Tid:

Torsk med salamiströssel och gurksalsa

Tid:

Mild torsk med kryddigt strössel av korv och bröd. Därtill en syrlig och uppfriskande salsa och potatispuré.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    torskryggfiléer à 150 g
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 msk
    smör
  • saft av en halv citron
  • salt och peppar

Strössel

  • 2 skiva(or)
    ljust surdegsbröd
  • 80 g
    skivad salami
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    olivolja
  • ½ kruk(or)
    basilika

Gurksalsa

  • 1
    gurka
  • ½
    finhackad rödlök
  • ½ dl
    hackad mynta
  • 2 msk
    olivolja
  • 3 msk
    limesaft
  • salt och peppar

Mandelpotatispuré

  • 800 g
    mandelpotatis
  • 2,5 dl
    mjölk
  • 50 g
    smör
  • salt och peppar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg