Torskbiffar med basilikasås

Tid:

Torskbiffar med basilikasås.

Tid:

Fiskbiffar med en god basilikasås kan serveras med olika tillbehör t ex potatis, potatismos, bulgur eller ris. Skulle du få biffar över så är de även goda att äta kalla på knäckebröd. Biffarna är glutenfria om du använder ren havre.

Ingredienser

4 portioner

  • 400 g
    sej eller torsk
  • ¾ dl
    havregryn
  • ¾ dl
    vatten eller mjölk
  • 2 tsk
    potatismjöl
  • 1 tsk
    salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1
    ägg
  • 1
    gul lök, liten
  • 1 knippa(or)
    dill, ca 20 g
  • 1
    ekologisk citron, finrivet skal
  • smör till stekning

Basilikasås

  • ½ kruk(or)
    basilika
  • 3 msk
    majonnäs
  • 2 dl
    tjock yoghurt
  • 1 klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 2 krm
    salt
  • svartpeppar, nymald

Tillbehör

  • potatis, potatismos, bulgur eller ris
  • gröna ärtor eller spenat

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg