Torskbiffar med basilikasås

Torskbiffar med basilikasås.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fiskbiffar med en god basilikasås kan serveras med olika tillbehör t ex potatis, potatismos, bulgur eller ris. Skulle du få biffar över så är de även goda att äta kalla på knäckebröd. Biffarna är glutenfria om du använder ren havre.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    sej eller torsk
  • ¾dl
    havregryn
  • ¾dl
    vatten eller mjölk
  • 2tsk
    potatismjöl
  • 1tsk
    salt
  • svartpeppar, nymald
  • 1
    ägg
  • 1
    gul lök, liten
  • 1knippa(or)
    dill, ca 20 g
  • 1
    ekologisk citron, finrivet skal
  • smör till stekning

Basilikasås

  • ½kruk(or)
    basilika
  • 3msk
    majonnäs
  • 2dl
    tjock yoghurt
  • 1klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • 2krm
    salt
  • svartpeppar, nymald

Tillbehör

  • potatis, potatismos, bulgur eller ris
  • gröna ärtor eller spenat

Så lagar du

1. Skär fisken i bitar.

2. Blanda havregryn, mjölk eller vatten, 1 tsk salt, 2 tsk potatismjöl och nymald svartpeppar i en matberedare.

3. Tillsätt fisken och ägg och kör tills fisken är finfördelad. Riv ner löken i blandningen och finriv sedan citronskalet direkt i blandningen. Tillsätt grovhackad dill. Kör snabbt ihop tills allt blandar sig.

4. Forma biffar med vattensköljda händer och lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Hetta upp smör i en stekpanna och stek dem cirka 3 minuter på var sida.

Basilikasås

Mixa basilikabladen med majonnäsen, tillsätt yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!