Torskgratäng

Torskgratäng

Publicerat:

Tillagningstid:

En ljuvlig gratäng där allt tillagas samtidigt i ugnen. Torsken blir riktigt saftig och får en god smak från såsen. Går att servera med potatis, pasta eller ris!

Ingredienser

6portioner

  • 800g
    torskfilé
  • 3dl
    grädde (gärna vispgrädde)
  • 3dl
    crème fraiche
  • 1dl
    hackad färsk dill (eller 0,5 dl djupfryst dill)
  • 0,5st
    purjolök
  • 1st
    citron (justera syra efter smak)
  • 1st
    fiskbuljongtärning eller salt
  • 1tsk
    dijonsenap
  • salt och peppar

Servering

  • kokt potatis
  • kokta ärtor

Så lagar du

  1. Värm ugnen till 200°. Om du använder fryst fisk låter du den tina först och torka sedan med hushållspapper.
  2. Tvätta och strimla purjolöken till tunna skivor. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform.
  3. Skär torsken i portionsbitar, och lägg över purjolöken.
  4. Lös upp buljongtärningen i lite hett vatten. Blanda crème fraîche, grädde, dill, senap, saften från 1 citron, buljongen, salt och peppar i en skål. Riv i lite skal från citronen, få bara i det gula. Blanda såsen väl och häll det försiktigt i ugnsformen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Servera med sallad och kokt potatis, pasta eller ris. Smaklig spis!

Dela det här receptet med dina vänner!