Torskrygg inlindad i lufttorkad skinka
Publicerat:
2012-10-29Ingredienser
4portioner
- 4bit(ar)á 100 g torskrygg
- 8skiva(or)lufttorkad skinka
- ½sthuvud spetskål ca 400g
- 3dlvispgrädde
- 1tsksvart tryffelolja
- 4stsmå morötter
- 1msktimjanblad
- 1msksmör
- 1mskolivolja
- salt
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 120 grader.
2. Skala och ansa morötterna. Skär dem i små tärningar och blanda med olivoljan. Lägg morötterna på en plåt och sätt in i ugnen i ca 20–25 minuter.
3. Strimla spetskålen. Fräs den tillsammans med smöret i en kastrull utan att den tar färg. Slå på grädden och låt småkoka i ca 8–10 minuter. Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt.
4. Lägg ut 2 st skivor av skinkan på en skärbräda. Lägg en bit torsk på skinkan, salta och rulla ihop till ett paket. Upprepa med de andra bitarna.
5. Värm upp en teflonpanna och stek sedan utan fett. Stek tills skinkan har fått en gyllenbrun färg runt om.
6. Ställ in i ugnen. När fisken har en kärntemperatur på 42–45 grader är den klar.
7. Lägg den gräddkokta spetskålen i en djuptallrik. Strö över morötter och timjansblad. Placera fisken ovanpå. Servera med fördel kokta primörer till.