Torskrygg inlindad i lufttorkad skinka

Torskrygg inlindad i lufttorkad skinka

Publicerat:

Servera med gräddkokt spetskål med smak av tryffel.

Ingredienser

4portioner

  • 4bit(ar)
    á 100 g torskrygg
  • 8skiva(or)
    lufttorkad skinka
  • ½st
    huvud spetskål ca 400g
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1tsk
    svart tryffelolja
  • 4st
    små morötter
  • 1msk
    timjanblad
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    olivolja
  • salt

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 120 grader.

2. Skala och ansa morötterna. Skär dem i små tärningar och blanda med olivoljan. Lägg morötterna på en plåt och sätt in i ugnen i ca 20–25 minuter.
 

3. Strimla spetskålen. Fräs den tillsammans med smöret  i en kastrull utan att den tar färg. Slå på grädden och låt småkoka i ca 8–10 minuter. Tillsätt tryffeloljan och smaka av med salt.
 

4. Lägg ut 2 st skivor av skinkan på en skärbräda. Lägg en bit torsk på skinkan, salta och rulla ihop till ett paket. Upprepa med de andra bitarna.
 

5. Värm upp en teflonpanna och stek sedan utan fett. Stek tills skinkan har fått en gyllenbrun färg runt om.
 

6. Ställ in i ugnen. När fisken har en kärntemperatur på 42–45 grader är den klar.
 

7. Lägg den gräddkokta spetskålen i en djuptallrik. Strö över morötter och timjansblad. Placera fisken ovanpå. Servera med fördel kokta primörer till.

Dela det här receptet med dina vänner!