Torskrygg med rödvinssås och skinkchips

Tid:

Torskrygg med rödvinssås och skinkchips.

Tid:

Festlig fiskrätt med skreitorsk som serveras med rödvinssås, skinchips och karamelliserade rödlökar.

Ingredienser

6 portioner

  • 1 kg
    ryggfilé av skreitorsk
  • 2 ½ tsk
    salt
  • lite nymald vitpeppar
  • smör till stekning
  • 6 skiva(or)
    kallrökt eller lufttorkad skinka

Rödvinssås och karamelliserade rödlökar

  • 250 g
    små röda steklökar
  • Ca 4 dl
    rött vin
  • 2 dl
    vatten
  • 4 msk
    konc kalvfond
  • 2 tsk
    maizena majsstärkelse
  • 2+1 msk
    smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk
    strösocker

Tillbehör

  • potatismos
  • sockerbönor och ärtskott

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg