Torsktartar med smak av senap och svenska äpplen
Publicerat:
2012-10-29Ingredienser
4portioner
- 200gfryst torsk
- 1tsksalt
- 1tsksocker
- 1mskgrov senap
- 200 gsvenska äpplen
- 2mskhackad färsk dill
- 1mskkapris
- 1mskfinhackad rödlök
- 1mskolivolja
- 1mskcironsaft
- 4skiva(or)rågbröd
- sallad
Så lagar du
Serveras med kapris och rödlök.
1. Skär torsken i små tärningar. Blanda med salt, socker, dill och senap. Riv i äpple och blanda väl.
2. Fördela torskblandningen på de fyra brödskivorna. Lägg på tallrik.
3. Blanda sedan ihop kapris, den finhackade rödlöken, citronsaften och olivoljan.
4. Ringla kaprisblandningen på tallriken, runt torsktartaren och placera sallad ovanpå.