Torta caprese - italiensk kladdkaka med pistagenötter

Torta caprese - italiensk kladdkaka.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här härligt kladdiga italienska desserten bakas med vispad äggvita, choklad av hög kvalité, pistagenötter och mandlar.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1dl
    pistagenötter
  • 200g
    mörk choklad av god kvalité
  • 50g
    smör
  • 4
    ägg, separerade i gula och vita
  • 2dl
    florsocker
  • 3dl
    malen mandel

Så lagar du

1. Hacka pistagenötterna.

2. Smält samman choklad och smör över vattenbad.

3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

4. Vispa äggulor och florsocker tills det bleknat.

5. Vänd försiktigt ner i chokladen i äggulesockret.

6. Vänd ner malen eller finhackad mandel.

7. Vänd ner äggvitan lite i taget.

8. Vänd ner pistagenötterna.

9. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd springform, ca 30 cm i diameter.

10. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Använder du varmluftsugn kan det räcka med 150 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!