Torta caprese - italiensk kladdkaka med pistagenötter
Tillagningstid:
Publicerat:
2020-06-09Tillagningstid:
Den här härligt kladdiga italienska desserten bakas med vispad äggvita, choklad av hög kvalité, pistagenötter och mandlar.
Ingredienser
4–6 portioner
- 1 dlpistagenötter
- 200 gmörk choklad av god kvalité
- 50 gsmör
- 4ägg, separerade i gula och vita
- 2 dlflorsocker
- 3 dlmalen mandel
Så lagar du
1. Hacka pistagenötterna.
2. Smält samman choklad och smör över vattenbad.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
4. Vispa äggulor och florsocker tills det bleknat.
5. Vänd försiktigt ner i chokladen i äggulesockret.
6. Vänd ner malen eller finhackad mandel.
7. Vänd ner äggvitan lite i taget.
8. Vänd ner pistagenötterna.
9. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd springform, ca 30 cm i diameter.
10. Grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Använder du varmluftsugn kan det räcka med 150 grader.