Tortelli
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 100gspenat eller mangold
- 200gricotta
- 1stägg
- 50griven parmesanost
- salt och peppar
Pasta
- 500gvetemjöl
- 4stägg
Så lagar du
<b>Pastan:</b>
Blanda mjölet med äggen och arbeta ihop till en fast deg.
Låt degen ligga kallt i 1-2 timmar och kavla ut den
till tunna plattor.
<b>Tillagning:</b>
Koka spenaten mjuk i lättsaltat vatten och låt svalna i isvatten, kläm ur vattnet och finhacka spenaten.
Blanda spenaten med ricotta och tillsätt ägg och parmesan. Smaka av med salt
och peppar.
Lägg matskedar av fyllningen på utkavlade pastaskivor och täck över med ännuen skiva. Kläm ut eventuell luft runt fyllningen och skär ut fyrkantiga kuddar.
Koka kuddarna i lättsaltat vatten i 4 minuter och servera med smör.