Tortelli

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 100g
    spenat eller mangold
  • 200g
    ricotta
  • 1st
    ägg
  • 50g
    riven parmesanost
  • salt och peppar

Pasta

  • 500g
    vetemjöl
  • 4st
    ägg

Så lagar du

<b>Pastan:</b>

Blanda mjölet med äggen och arbeta ihop till en fast deg.

Låt degen ligga kallt i 1-2 timmar och kavla ut den

till tunna plattor.

<b>Tillagning:</b>

Koka spenaten mjuk i lättsaltat vatten och låt svalna i isvatten, kläm ur vattnet och finhacka spenaten.

Blanda spenaten med ricotta och tillsätt ägg och parmesan. Smaka av med salt

och peppar.

Lägg matskedar av fyllningen på utkavlade pastaskivor och täck över med ännuen skiva. Kläm ut eventuell luft runt fyllningen och skär ut fyrkantiga kuddar.

Koka kuddarna i lättsaltat vatten i 4 minuter och servera med smör.

Dela det här receptet med dina vänner!