Tortellini in brodo med örtolja

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Tortellini in brodo med örtolja.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Det här kan vara en väldigt enkel vardagsrätt eller en långlagad festmåltid med handgjorda tortellini och hemgjord buljong. I norra Italien äter man Tortellini in Brodo på juldagen som helgens höjdpunkt. Det här receptet är något av en medelväg. Buljongen är gjord på kycklingskrov och säsongens grönsaker men, tortellinin är köpt så rätten blir någorlunda enkel att få till en vanlig vardagkväll.

Ingredienser

4 portioner

  • 250 g
    tortellini, färsk
  • 1 dl
    parmesan, finriven

Kycklingbuljong

  • 1
    kycklingskrov
  • 1
    gul lök
  • 2
    morötter
  • 200 g
    rotselleri
  • 2 msk
    olivolja
  • några kvistar
    bladpersilja
  • 3-4
    svartpepparkorn
  • 2 liter
    vatten

Basilikaolja

  • 1 kruk(or)
    basilika, hackad
  • 1 tsk
    salt
  • 1
    citron, zesten
  • 3-4 dl
    rapsolja

Så lagar du