Toscaäpplen med mascarponekräm

Tillagningstid:

Toscaäpplen med mascarponekräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

När höstäpplena rodnar och smakar som allra sötast är det här en underbar efterrätt att ställa fram på bordet. Vacker på ett rustikt sätt och väldigt god.

Ingredienser

8 portioner

Toscaäpplen

  • 8 st
    stora röda äpplen, tex Aroma eller Ingrid Marie
  • dl
    rostade hasselnötter
  • dl
    mandelspån
  • 100 g
    smör
  • 1 dl
    råsocker
  • 1 dl
    ljus sirap
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 2 msk
    mjölk
  • 1 st
    citron, skalet

Mascarponekräm

  • 250 g
    mascarpone
  • 4 msk
    florsocker
  • 1 tsk
    vaniljsocker alt. 1/3 tsk äkta vaniljpulver
  • 3 dl
    vipsgrädde

Så lagar du