Toscansk brödsoppa

Toscansk brödsoppa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Här bjuder vi på en matig tosckansk brödsoppa som drygas ut med bönor. Till det ett knaprigt knäcke som bakas av gammalt bröd.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    morot
  • 10cm
    purjolök
  • 4klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 1
    lök
  • 2
    stjälkar blekselleri
  • 1burk(ar)
    skållade tomater, hela
  • 2dl
    vita bönor, kokta
  • 2dl
    vatten
  • olivolja
  • vinäger
  • salt och peppar
  • 3dl
    ljust gammalt bröd t.ex. baguette eller levain
  • 1kruk(or)
    basilika

Så lagar du

1. Skär ner morot, purjolök, lök, blekselleri.

2. Svetta grönsakerna och vitlöken i lite olja i pannan.

3. Häll i de skållade tomaterna och vattnet.

4. Koka upp, tillsätt bönorna och koka ytterligare en stund. Tillsätt en skvätt vinäger för att få lite syra.

5. Skär brödet i mindre bitar.

6. Blanda ner det torkade brödet i soppan och rör om så att brödet får suga i sig av saften.

Dela det här receptet med dina vänner!