Tostadas på matbanan

Tostadas på matbanan

Publicerat:

Tillagningstid:

Tostada betyder ”rostad” på spanska. Här används matbanan som till smaken påminner om potatis.

Ingredienser

2portioner

Tostadas på matbanan

  • 4
    matbananer
  • kokosfett, till fritering

Sallad

  • 1
    rödkålshuvud
  • 2
    apelsiner
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    sesamolja
  • citronsaft
  • 1paket
    gula cocktailtomater
  • 1
    mango
  • 3krm
    salladskrydda
  • 2krm
    salt

Gambas

  • 1paket
    gambas
  • 1
    vitlök solo
  • 2
    färska chilis
  • 1
    riven ingefära
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 2krm
    Five spice-krydda
  • 1msk
    salt
  • 1knippa(or)
    salladslök
  • 2
    avokado
  • 3
    lime
  • oriental sukiyaki sauce, till garnering

Så lagar du

  1. Hacka alla grönsaker och lägg de åt sidan.
  2. Hacka rödkål och blanda med filead apelsin och koriander. Tillsätt olja, sesamolja, citronsaft och blanda.
  3. Hacka chili och riv ingefära och vitlök.
  4. Skär matbananerna i fyra delar och ta bort skalet. Fritera sedan matbananerna i den varma kokosoljan tills den får färg.
  5. Lägg matbanenrna i en tortillapress när de har svalnat. Har du ingen tortillapress går de bra att banka eller kavla ut dem. 
  6. Doppa matbananerna i saltvatten och fritera återigen i kokosoljan.
  7. Fräs gambas med vitlök, chilli, ingefära och  five spice. Toppa sedan den frästa gambasen med hackad koriander.
  8. Lägg matbananen på en tallrik och toppa med salsan, kålblandningen och gambas.
  9. Avsluta med avokado, lime och sukiyakisås.

Dela det här receptet med dina vänner!