Tournedos Löwander

Tid:

Tournedos Löwander.

Tid:

En klassiker på Djurgårdskällarens meny, framtagen av gamle Johan Löwander tillsammans med Stickan nån gång i slutet på 20-talet. Rätten skapades speciellt för en känd bankman som firade sin födelsedag på restaurangen. Gamle Löwander ville döpa rätten till Tournedos Laurentius efter bankmannen, men dennes blygsamhet förbjöd honom och föreslog istället att den skulle döpas efter Löwander själv. Går under namnet ”Turre” i köket.

Ingredienser

4 portioner

  • 4
    tournedos, ca 150 g/st
  • 4
    oxmärgben, ca 5 cm höga
  • 1
    stort huvud romansallad
  • 1 liter
    grönsaksbuljong

Sås

  • 3 msk
    oxfond
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 2 msk
    japansk soja
  • 1 tsk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    svartvinbärsgelé
  • 3 dl
    grädde
  • ca 5 cl
    cognac
  • 10
    drag med pepparkvarnen

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg